
Így ettek ők – Magyar írók és ételeik
Békebeli borvacsora Nyáry Krisztiánnal
Február 22. 19:00
Nyáry Krisztián legújabb könyvében találkozik otthonunk két legőszintébb pontja: a kamránk és a könyvespolcunk. Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. Ezt bizonyítja Krúdy kispörköltje, Kosztolányi habos süteménye vagy éppen József Attila sosem volt libasültje is. 30 író, 30 történet és kétszer annyi recept olvasható a kötetben, amelyből számos érdekességet hallhatunk az írótól élőben is február 22-én, békebeli borvacsoránkon.
Valentin Ádám és a Grand csapata az estre olyan történelmi magyar fogásokat gondolt újra, amik mellé biztosan nagy mosoly társul. Párosításként a Lees Brothers pedig ismét a natúr borok legjavát sorakoztatja fel.
Étel- és borsor
-
Egy kicsit skandináv, de mégis hazai
Füstölt pisztráng krém, Nor/ma Grand kréker
-
Reformkoros kisujjeltartós szalonétel
Sáfrányos fácánleves
-
Egyszerű de nagyszerű, szeretettel készülő, mama vagy szerelmünk ajándéka
Húsos derelye - kárpátaljai kollégáink által, pelmenyi szerűen elkészítve.
-
Egri Csillagok
Mandula, csokoládé, chili, fekete ribizli, csipkebogyó. /glutén és tejmentes
-
Borsor
Szóló Boogie 2022
Andi Mann Purpur Riesling 2020
Clair Obscur Bourgogne Chardonnay 2020
Szóló Dolce Musa 2021 -
A teljes ételsor /borsorral 18 500 Ft
-
A teljes ételsor /borsor nélkül 10 500 Ft